Tankefeltsterapi

Tankefeltsterapi (TFT) er en hurtig, risikofri og bivirkningsfri metode til til at lindre og ofte at fjerne psykisk og fysisk ubehag.

Tankefeltsterapi kaldes af nogen Tapping, det er det amerikanske ord for tankefeltsterapi.

Når man bruger tankefeltsterapi foregår der først en psykoterapeutisk samtale, hvor der findes ind til det er udfordringen for det enkelte menneske, ind til det ubehag der påvirker i negativ retning. Herefter stimuleres kroppens energisystem ved at der bankes let med fingerspidserne på meridianbanerne. På den måde forstærkes meridian stimuleringen gennem et mentalt og følelsesmæssigt fokus.

De punkter der bankes på eller tappes på, er følgende

  • Oven på hovedet
  • Begyndelsen af øjenbrynene
  • Yderkanten af øjet
  • Under øjet
  • Under næsen
  • Under munden
  • Under kravebenet
  • Under armen
  • Punkter på hver fingerspids
Tankefeltsterapi punkter der benyttes under tapning

De punkter der tappes på under tankefeltterapien

For at læse mere om tankefeltterapi, følg dette link her

Teorien er at der er en forbindelse mellem vores tanker, vores følelser og og kroppen. Ved at holde fokus på tanker og følelser samtidig med at der arbejdes med kroppen ved stimulering af meridianbanerne opnås der en tilstand af harmoni mellem tankerne, følelserne og kroppen, når der gør det stopper tankemylder og ubehag i kroppen.

Ubehag er en generaliseret betegnelse for uønskede tilstande, hos mig mener jeg at ubehaget er opstået efter et chok som er blevet til et traume, da vi ikke har kunne ryste det af, det sidder i kroppens celler.

Tankefeltsterapi er udviklet af amerikaneren psykolog Roger Callahan. I USA er metoden annerkendt som en evidensbaseret metode.

Opfindelsen af tankefeltsterapi

Roger Callahan havde en klient der var meget vanskræk. Skrækken for vand var så stor, at hun havde svært ved at bade sine egne børn. En sommer dag var klienten til behandling i Rober Callahans private hjem. I haven var der en pool som klienten gik i en stor bue uden om da hun ikke brød sig om vandet. Roger Callahan var udfordret med at arbejde med klienten, der skete ikke rigtig en reduktion af hende vandskræk.

Roger Callahan havde en ven der var kinesiolog og fra ham havde Callahan viden om meridianbanerne og energien i disse. Impulsivt begyndte han pludselig at banke med fingerspidserne på en af meridianbanerne på klienten. Det gav resultater. Klienten blev roligere også når hun så på poolen og i løbet af ganske kort tid kunne hun gå hen til poolen og stikke fingrene ned i den og hendes vandskræk var væk.

Roger Callahan forfinede metoden til det vi i dag kender som tankefeltterapi eller tapping. Du kan læse mere om Roger Callahan her