Behandling af angst

Angst er en overlevelseskamp, og angstanfaldene kan føles som om, du skal dø.

Hvilke situationer der udløser angsten, afhænger at hvilke angst du har. Der findes flere former for angst.

  • Generaliseret angst
  • Social angst
  • Panikangst
  • Seperationsangst
  • Sygdomsangst

Generaliseret angst er, når angsten stort set hele tiden mærkes i kroppen. Den kan føles som rastløs- og anspændthed samt en næsten konstant følelse af bekymring, ængstelse og nervøsitet. Der er ingen synlig årsag til angsten. Den er der bare. Det er meget anstrengende, når kroppen konstant er i alarmberedskab.

Social angst udløses i sociale sammenhæng. Dette kan være alt lige fra sammenkomster med familie og venner til møder på arbejdspladsen til at køre med offentligt transport og andre forhold, der involverer andre mennesker. Har du social angst, kan du have et ekstremt fokus på og mange tanker om, hvordan du virker på andre mennesker. Du er måske bange for at få opmærksomhed og at være pinlig. Måske føler du dig forkert og ikke god nok. Måske er du så bange for at deltage i arrengementer med andre mennesker, at du isolerer dig og bliver ensom.

Panikangst kan komme pludselig og voldsomt og kan være meget skræmmende og ubehageligt. Måske oplever du totalt at miste kontrollen. Måske får du åndenød, høj puls, sveder og bliver svimmel.

Da angstanfald ofte kommer uventet og er umulige at kontrollere, kan der opstå angst for angsten. Angsten for et nyt anfald. Måske er du også bange for, at andre vil tage afstand fra dig, da du ikke kan styre angsten.

Ved Seperationsangst er du bange for at blive skilt fra dem, du elsker. Dem der repræsenterer tryghed. Måske er du bange for, at adskillelsen bliver permanent. Du er bange for, at den, du elsker, kommer til skade eller dør. Angsten er måske opstået i forbindelse med sygdom eller død. Du er måske blevet bange for at stå helt alene tilbage. Eller bange for at en pårørende skal stå helt alene tilbage.

Ved Sygdomsangst har du fokus på krop og helbred. Selv om du er sund og rask, er du bange for, at der er noget i vejen. Du er opmærksom på, hvad der kan mærkes i kroppen. Hver gang der mærkes noget uventet, feks. et jag, et stik, noget der gør ondt, udløses angsten for, at der er noget alvorligt i vejen. Angsten kan også udløses eller forstærkes af, at du kender eller hører om andre, som er syge. Du får mistanke om, at du måske selv har sygdommen. Du kan måske også være bange for at blive smittet af andre.

Psykoterapeutisk behandling er et samarbejde mellem dig og mig. Når vi arbejder med angst, er tålmodighed vigtig. Derfor tager vi os god tid. Intet kan presses igennem. Jeg er ikke mirakelmager, men jeg vil gøre alt, jeg kan, for at hjælpe og guide dig.

Hos mig ser vi på angsten som noget der er opstået af traumer. Langt de fleste af traumerne er opstået før fødsel, eller under fødsel, eller i den aller tidligste barndom, derfor er du ikke bevidst om dem. Traumerne kan også være arvet, hvis der er flere i familien, der har angst.

Måske har en af dine forældre “en snært” af angst, men har kunne tackle det. Eller måske har de selvmedicineret sig for ikke at mærke angsten.

Da du højst sandsynlig ikke er bevidst om, hvad der har udløst din angst, skal der specifikke teknikker til at finde årsagen og forløse den. Det hjælper jeg dig gerne med som en del af min behandling af angst.

Jeg har en efteruddannelse som angstspecialist. Uddannelsen er taget hos Bente Jacobsen. Se evt www.jacobsenterapi.dk

 

Effektiv terapi i forbindelse med angst, migræne, følelsesmæssig ubehag, traumer m.m. via tankefeltterapi og psykoterapi. 

Find mig her

Helsehuset 

Hattemagergade 5

9000 Aalborg

 

Kontakt mig

Mail: h.fisker@live.dk

Telefon: + 45 60 55 10 64

@2024 Alle rettigheder forbeholdes
Webdesign af Katrine Brandborg