Behandling af traume

Traumer opstår, når vi har haft en oplevelse, hvor hvor vi er gået ud af kroppen. Ubehaget har været så stort, at vi har “forladt kroppen” – i daglig tale bruger vi sommetider udtrykket “Jeg var ude af mig selv”.

Traumer opstår fra et chok. Er der ingen handlemuligheder, eller får vi ikke hjælp, kan chokket sætte sig i kroppen. Det sidder som et “frosset øjeblik” i vores hukommelse og i vores celler.

Og her er “tiden læger alle sår” ikke rigtig. At vi bare  skal på afstand eller beskæftiges os med noget andet er heller ikke rigtigt. Det vil for altid sidde i kroppe, hvis vi ikke gør noget.

Selv om der går mange år, kan vi gå tilbage til den traumatiske situation, og vi vil føle det samme, som vi gjorde den gang. Vi vil kunne føle skrækken eller handlingslammelsen, og alt det ubehag, der var i kroppen, vil vi kunne genkalde.

Nogle gange kan vi for eksempel være handlingslammede i forskellige situationer. Vi kan også have uhensigtsmæssige handlemønstre. Vi ved ikke hvorfor. Det kan være pga. gamle oplevelser, der har lagres sig i kroppen.

Nogle gange har vi fortrængt disse oplevelser. De har været for chokerende. Vi undertrykker det ubehagelige ved at “gøre noget”. Det kunne være at arbejde meget, at dyrke overdreven motion, spise på følelserne eller måske berolige os selv med alkohol, nej man behøver ikke være alkoholiker for at finde ro i alkohol, det kan også være “bare lige det glas man har behov for, for at finde ro”.

Traumer, også meget gamle traumer, kan der gøres noget ved.

Jeg kan hjælpe dig med at forløse traumerne, så de ubehaglige følelser og symptomer forlader kroppen, så der findes ro.

Der findes også generationstraumer – traumer vi giver videre fra generation til generation.

Måske kender du den med, at du er bange for edderkopper, fordi din mor var det. Og vi har i den helt anden ende af skalaen, feks. krigstraumer, hvor børn bliver påvirket af deres forældres oplevelser.

Generationstraumer kan også forløses, så vores børnene ikke bliver påvirket af vores traumer, eller du kan forløse de traumer, du har overtaget fra dine forældre.

 

Effektiv terapi i forbindelse med angst, migræne, følelsesmæssig ubehag, traumer m.m. via tankefeltterapi og psykoterapi. 

Find mig her

Helsehuset 

Hattemagergade 5

9000 Aalborg

 

Kontakt mig

Mail: h.fisker@live.dk

Telefon: + 45 60 55 10 64

@2024 Alle rettigheder forbeholdes
Webdesign af Katrine Brandborg