Jeg har ofte overvejet om jeg skulle have en migrænepiercing. Når man har migræne og kender smerten og ved hvordan det er at blive ramt og ligge i sengen igen og igen, så overvejer man alle muligheder. – men migrænepiercing, jeg var alligevel i tvivl om jeg turde.

Hvad er en migrænepiercing?

Migrænepiercing eller daith-piercing, er en ørepiercing, der går gennem brusken i den indre øregang. Jeg har indtryk af at mange med migræne har fået den lavet. Den laves i det øre, som sidder på den side af hovedet, hvor man typisk har migræne. Jeg har dog hørt at nogen får den lavet i begge øre.

Migrænepiercingen skal laves i det punkt i øret, akupressurpunkt, der er forbundet med migræne og smertelindring. Det er forskelligt hvor omhyggelig klinikkerne er når det skal bestemme punktet for piercingen. Nogle vælger at skønne punktet andre udmåler punktet.

Punktet for placering af migrænepiercing.

Punkt for placering af migrænepiercing.

Er en migrænepiercing effektiv?

På Hovedpine & Migræne foreningens hjemmeside kan man læse om en undersøgelse udført af Carl Cincinnato (stifter af Migraine World Summit). Han har spurgt 395 med piercingen om effekten. Du kan læse om undersøgelsen her 

Han stillede følgende tre spørgsmål.

  • Hvor længe har du haft din piercing?
  • Hvordan har piercingen påvirket hyppigheden af migræne
  • Hvordan har piercingen påvirket sværhedsgraden af migræne

Ud fra undersøgelse ser det ud til at migræneanfaldene stiger lige når piercingen er lavet. Efter nogle måneder bliver det bedre. Efter et år med piercingen, svarer 27% at migrænesværhedsgraden er blevet bedre og 19% beretter om et fald i hyppigheden. Efter et år er der en stor procentdel der ikke har effekt af piercingen 71% har ingen forbedring i sværhedsgraden af migræne og 81% har ingen fald i hyppigheden af migræne.

Et andet alternativ kunne være at se på migrænen psykosomatisk

Det gjorde jeg selv. Det var derfor jeg uddannede mig til psykoterapeut jeg arbejde ellers som ingeniør. Men migrænen var så hyppig hos mig, at jeg måtte gøre noget for at få et andet liv.

Hos mig finder vi baggrunden for at du har migræne. Du skal være detektiv i dit eget liv. Og jo det kan lade sig gøre, jeg hjælper dig.

Jeg er overbevidst om at der er sket noget der har udløst migrænen. En hændelse, måske kan du ikke huske det, er er opmærksom på det. Men vi finder hændelsen og ser på hvordan den påvirkede dig. Jeg har super gode værktøjer til traumeforløsning, dem vil jeg benytte så du kan få det bedre. Du kan læse mere om migræne på min side her og mere om mine værtøjer her

Tøv ikke med at kontakte mig hvis du vil vide mere. Kontakt oplysninger finder du også på min side.

Bedste hilsner

Henriette